Hwange National Park

Afgelegen, wild en exclusief – Jozibanini Camp is een geliefde plek voor avonturiers en doorgewinterde safari-liefhebbers. Gelegen in een van de meest zuidelijke en ongerepte gebieden van het Hwange National Park, is dit kleine, particuliere kamp een ideale uitvalsbasis voor een unieke en ongetemde wilderniservaring. Het leven in het kamp bij Jozibanini is zalig. Zonder elektriciteit, zonder Wi-Fi en zonder mobiele service is deze afgelegen locatie de beste vorm van digitale detox. Combineer dat met volledige onderdompeling in de natuur en je hebt een recept voor puur verrijkende ervaringen.

Jozi heeft een nostalgische safaristijl – dagen beginnen en eindigen rond het kampvuur, van de koffie ’s ochtends bij zonsopkomst tot avonden onder de prachtige en o-zo-uitgestrekte nachtelijke hemel. Onder het gezang van de natuur worden alle maaltijden buiten genoten, en de creatieve kampkoks bereiden smakelijke lekkernijen boven een open vlam. Koude drankjes zijn ruimschoots aanwezig en smaken het best terwijl je ontspant en uitkijkt over de waterpoel of vanuit de uitkijkpost op korte loopafstand van het kamp.

We raden aan om drie nachten te verblijven om echt in de Jozi-ervaring te kunnen beleven. Activiteiten variëren van close-up ontmoetingen met grote kuddes olifanten tot mountainbiken en wandelen langs wildpaden. De luxe van eenvoud is waar Jozi om draait – ondergedompeld in de natuur, tentaccommodatie met een ‘sterrenbed’-optie en dineren in de buitenlucht rond het kampvuur.

Bron; Imvelosafarilodges