Unieke en ongetemde wildernis van Hwange National Park

Afgelegen, wild en exclusief – Jozibanini Camp is een geliefde plek voor avonturiers en doorgewinterde safari-liefhebbers. Het ligt in een van de meest zuidelijke en ongerepte gebieden van het Hwange National Park. Dit kleine, particuliere kamp een ideale uitvalsbasis voor een unieke en ongetemde wilderniservaring. Want het leven in het kamp bij Jozibanini is zalig. Zonder elektriciteit, zonder Wi-Fi en zonder mobiele service is deze afgelegen locatie de beste vorm van digitale detox. Combineer dat met volledige onderdompeling in de natuur en je hebt een recept voor puur verrijkende ervaringen.

Jozi heeft een nostalgische safaristijl. Dagen beginnen en eindigen rond het kampvuur. Dat begint bij de koffie ‘s ochtends bij zonsopkomst en duurt tot de avond onder de o-zo uitgestrekte nachtelijke hemel. Onder het gezang van de natuur eet je alle maaltijden buiten. Dat kan, want de creatieve kampkoks bereiden smakelijke lekkernijen boven een open vlam. Koude drankjes zijn ruimschoots aanwezig en smaken het best terwijl je ontspant en uitkijkt over de waterpoel of vanuit de uitkijkpost op korte loopafstand van het kamp.

We raden aan om drie nachten te verblijven om echt de Jozi-ervaring te kunnen beleven. Die bestaat uit bijvoorbeeld close-up-ontmoetingen met grote kuddes olifanten en mountainbiken en wandelen langs wildpaden. De luxe van eenvoud is waar Jozi om draait. Dus stel het je maar vast voor: jij wordt helemaal een met de natuur, je slaapt in een tent met ‘sterrenbed’-optie en dineert in de buitenlucht rond het kampvuur. Boeken maar!

Bron; Imvelosafarilodges

Op safari naar Hwange National Park? Bekijk hier je opties.