Weetje voor op safari: de liefde van een olifant gaat door… de slurf

Wist je dat mannelijke olifanten, bekend als stieren, een behoorlijk indrukwekkend “gereedschap” hebben om liefde te vinden? Het heet een slurf, en het is niet alleen om aan bloemen te ruiken! 

Wanneer een mannelijke olifant in de stemming is voor wat liefde, laat hij zijn charme zien door zijn herculische omvang en prachtige slagtanden te pronken. Dat is nog eens indruk maken op de dames met stijl!

Maar het zijn de vrouwelijke olifanten, toepasselijk koeien genoemd, die het laatste woord hebben in de kwestie. Ze zijn zeer selectief en zoeken naar een partner die bescherming kan bieden en die serieuze vaderlijke vaardigheden heeft. Sorry, niet elke slagtand voldoet.

Nu wordt het interessant en laten we toegeven, een beetje komisch ook. Het hofmakerijritueel van olifanten omvat een dans die lijkt op een combinatie van een flamenco en een funky chicken-routine. Wie wist dat olifanten waanzinnige danskwaliteiten hebben?

Zodra het paringsritueel is voltooid (en als alles volgens plan verloopt), gebeurt de magie van het baby maken! Maar wacht even… kunnen we beter zeggen: olifanten maken? De draagtijd voor olifanten’baby’s’ is ongeveer 22 maanden. Dat kun je bijna geen baby meer noemen. 

Trotse ouder die ze zijn, hebben olifantenmoeders een ongelooflijk sterke band met hun baby’s. Ze zijn beschermend, liefdevol en geven de beste olifantenknuffels die er zijn.

Dus, daar heb je het – de hilarisch wonderlijke wereld van de olifantenparing. Deze vriendelijke reuzen weten hoe ze romantiek, dansbewegingen en een ongelooflijke reis naar het gezinsleven kunnen combineren. Liefde komt echt in alle vormen en maten, vooral als het prachtig en olifantengroot is.

Op safari oog in oog staan met deze gentle giants kan bijvoorbeeld tijdens deze authentieke safari in Zambia.

Bron; African safarimag