De reis in vogelvlucht

South Luangwa is het meest bekende wildgebied van Zambia en wordt ook wel ‘het echte Afrika’ genoemd. Je gaat op authentieke safari in Zambia voor de pure wildbeleving. Het is de bakermat van de wandelsafari’s en je vindt hier de hoogste concentratie luipaarden en wilde honden. Deze wandelsafari’s onder begeleiding van lokale topgidsen zijn een ervaring om nooit meer te vergeten. Ontdek de pure wildernis vanuit je comfortabele maar authentieke safarikamp of lodge en geniet van alle verrassingen die op je pad komen! Even onthaasten na je safari-avonturen? Verleng je reis dan met een strandverblijf aan Lake Malawi.

De hoogtepunten

  • Het echte Afrika
  • Familiegerund safaribedrijf
  • South Luangwa NP
  • North Luangwa NP
  • Avontuurlijke safari-activiteiten

Prijs

Vanaf € 8.595,- per persoon
Inclusief alle vluchten, transfers en safari-activiteiten


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

10 dagen

Dag 1

Lusaka

Vlucht naar Lusaka en overnachting in de hoofdstad Lusaka. Overnachting in het comfortabele Latitude Hotel in Lusaka.

Accommodaties

Dag 2 – 5

Safari in South Luangwa

Per Cessna-lijnvlucht is het slechts een klein uurtje naar Mfuwe, de gezellige safarihoofdstad van South Luangwa. Het komen en gaan van alle safarivoertuigen zorgt direct voor het juiste safarigevoel. Dit is, zegt men, het echte Afrika, je authentieke safari in Zambia begint hier! Ervaar direct de prettige warmte, de geuren, de levendige dorpjes en waarschijnlijk de eerste dieren op weg naar het noorden van het South Luangwapark. De vallei van de luipaarden is je thuis voor de komende vier dagen, de Coppingers je nieuwe familie. Beleef en ervaar dit geweldige wildrijke gebied tijdens gamedrives in open 4×4-voertuigen, wandel- en mountainbikesafari’s of beproef je geluk vanuit de speciale fotografieschuilplaats.

Dag 6 – 8

Afrika voor jezelf in North Luangwa

Een panoramische Cessna-vlucht boven de ongerepte wildernis brengt je vandaag naar het North Luangwa National Park. Nog ruiger, nog exclusiever gelegen en dus Afrika geheel voor jezelf. Hier verblijf je op privégrond van Remote Africa safaris waar rivieren de Luangwa en de Mwaleshi samenkomen. Naast safari’s in open 4×4-voertuigen is dit het perfecte wandelsafariterrein. Leeuwen, luipaarden, olifanten en wilde honden, het leeft hier allemaal. Voor diegenen die echt even willen ontsnappen aan de digitale wereld, want dit is no wifi country. Hoe bedoel je authentieke safari in Zambia?

Dag 9 – 10

Van authentieke safarireis naar thuisreis

Afscheid nemen van de Coppingers-familie is waarschijnlijk lastig. Het Afrikavirus heeft misschien toegeslagen? Op de airstrip veel lachende gezichten met hier en daar een traan.  De thuisreis gaat beginnen met een Cessna-vlucht naar Mfuwe en Lusaka. Vanavond is de take off via Nairobi naar Amsterdam waar morgenvroeg een warm welkom wacht van vrienden of familie. Andere reisopties bekijken naar Zambia doe je hier.