De reis in vogelvlucht

South Luangwa is het meest bekende wildgebied van Zambia en wordt ook wel ‘het echte Afrika genoemd’. Een authentieke safarireis voor de pure wildbeleving. Het is de bakermat van de wandelsafari’s en je vindt hier de hoogste concentratie aan luipaarden en wilde honden. Deze wandelsafari’s onder begeleiding van lokale topgidsen zijn een ervaring om nooit meer te vergeten. Ontdek de pure wildernis vanuit je comfortabele maar authentieke safarikamp of lodge en geniet van alle verrassingen die op je pad komen! Even onthaasten na je safari-avonturen? Verleng je reis dan met een heerlijk strandverblijf aan Lake Malawi.

De hoogtepunten

  • South Luangwa
  • Gamedrives in open 4×4 voertuigen
  • Wandelsafari’s
  • Bootsafari’s (seizoensgebonden)
  • Lake Malawi (optioneel)

Prijs

Vanaf € 7.075,- per persoon exclusief strand
Vanaf € 8.695,- per persoon inclusief strand
Inclusief alle vluchten, transfers en safari activiteiten.


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

11 of 14 dagen

Dag 1 tot 2

Lusaka

Vlucht naar Lusaka en overnachting in de hoofdstad Lusaka. Overnachting in het comfortabele Laitude hotel van Lusaka.

Accommodaties

Dag 3 tot 4

South Luangwa National Park

Per Cessna-lijnvlucht vlieg je in 50 min naar Mfuwe, ‘de hoofdstad’ van South Luangwa. Een uurtje later zit je al op de veranda van je authentieke safarikamp in het machtige South Luangwa. Nippend aan je eerste drankje trekken de olifanten aan de overkant van de rivier langzaam voorbij. En met een beetje geluk maak je vandaag al kennis met een van de filmsterren uit het park. Je bent hier namelijk in ‘The Valley of the Leopards’ 

Accommodaties

Dag 5 tot 7

Nsefu

Een wandelsafari is meer dan alleen te voet door de natuur. Soms serene rust, dan weer momenten met een bonzend hart.
Tijd om te gaan, ‘single file’. De gids is je ogen en oren van de bush en leidt je als een moeder de gans door de ruige wildernis. De kunst is natuurlijk zo dicht mogelijk bij het grote wild te komen. En dan om de hoek opeens zes stoeltjes in het water en mannen met kraakheldere witte koksmutsen. Breakfast is ready!

Accommodaties

Dag 8 en 9

Businessclass in de Bush

Slapen in een in een zogenaamde fly camp, een comfortabel lichtgewicht safarikamp, is pas echt verbinding maken met de rauwe natuur. Wel onder toeziend oog van nachtwakers, die garanderen dat je veilig slaapt. De nacht zit vol geluiden van bekvechtende nijlpaarden. Op enkele meters afstand van je ‘paleisje’ staat een bush douche en toilet in de open lucht. Dit is business class in de bush!

Accommodaties

Dag 10 tot 12

Lake Malawi (verlengingsoptie)

Wat is er nu fijner dan een vermoeiende maar o zo indrukwekkende safarireis afsluiten met een strandverlenging aan het Lake Malawi. Kom tot rust in je uiterst comfortabele villa met prachtige uitzichten over de Lake of stars. Wil je relaxen of toch lekker actief zijn? Het kan hier allemaal. Breng ook een bezoek aan een van de gastvrije lokale dorpjes en support de lokale middenstand. Hier betekent jouw bezoek een positieve impact achterlaten op de bestemming!

Accommodaties

Dag 13 tot 14

Amsterdam

Aan alles komt een eind zo ook aan deze heerlijke safarireis naar South Luangwa en mogelijk Lake Malawi. Van Lilongwe vlieg je vandaag naar Amsterdam, waar je morgenochtend weer voet zet op Nederlandse bodem.