Een sprookje in Afrika: ontmoet de chimpansees van Mahale Mountains

Het is gelegen in het westen van Tanzania aan de oevers van het Tanganyikameer en vernoemd naar het Mahale-gebergte: Mahale Mountains National Park. Oorspronkelijk werd het park gecreëerd om duizenden chimpansees te beschermen die hier wonen. Het park heeft een oppervlakte van 1.650 km² en kent verschillende habitats. Regenwouden, graslanden, alpine bamboe en bossen, om nog maar te zwijgen van het meer waaraan het park grenst. Het is een gebied rijk aan wildlife, met meer dan 50 diersoorten. Je vindt er bijvoorbeeld de Angola colobus, rode colobus, roodstaart- en blauwe apen. Oog in oog met de chimpansees van Mahale Mountains, dat is je doel tijdens trektochten in dit gebied, een hoogtepunt van je safari. Daarnaast zijn er ook fantastische wateractiviteiten te doen op het Tanganyikameer. Dat is het langste en op een na diepste zoetwatermeer ter wereld, met meer dan 1000 vissoorten.

Op een safari naar dit gebied verblijf je in een beroemde jungle-chique lodge aan een kraakhelder meer. Hier leef en adem je chimpansees. Ga samen met de trackers en gidsen mee op een legendarische reis om de meest bevoorrechte primaten op de planeet te ontmoeten: de wilde chimpansees van Mahale Mountains in dit groene paradijs op aarde. In het gevlekte zonlicht van het bos ravotten en communiceren chimpansees om je heen.

Aan de oever van het meer, op een wit strand, een van de meest idyllische plekken waar ik ooit geweest ben in mijn 30 jaar reizen door Afrika, opent Greystoke Mahale haar harige armen. Het is een sprookje in Afrika wat je eigenlijk een keer in je leven moet ervaren! 

Bron; Nomad Tanzania