Privé safari's

Hoe beleef je de Afrikaanse wildernis in South Luangwa het best? Te voet!

Een wandelsafari is de meest authentieke manier om van een Afrikaanse safari te genieten. Het laat de wegen achter zich en neemt je mee op minder begane paden. Je hebt vaak het geluk om wat van de wilde dieren van South Luangwa, Zambia te spotten, maar dat is niet het hoofddoel van een wandelsafari. Te voet kom je dicht bij de natuur, waardoor je je kunt onderdompelen in de bezienswaardigheden, geluiden en geuren die vaak over het hoofd worden gezien wanneer je in een voertuig zit. Met South Luangwa als thuisbasis van de oorspronkelijke wandelsafari’s is er geen betere plek voor deze ervaring. 

De walking mobile Safaris van Robin Pope Safaris worden al sinds 1991 uitgevoerd en waren daarmee de eerste wandelsafari’s in Afrika. Deze unieke safari-ervaring bestaat uit het combineren van een aantal permanente safarikampen in combinatie met een vijfdaagse wandelsafari, ondersteund door een volledig mobiel kamp. Een geweldige combinatie voor degenen die volledig willen opgaan in de wildernis. 

Er zullen altijd enkele risico’s zijn bij het tegenkomen van wilde dieren, of je nu te voet bent of niet, maar wees gerust deze wandelsafari’s worden geleid door een ervaren wandelgids en een gewapende scout, die beiden een gedegen training en mentoring hebben ondergaan voordat ze worden toegestaan om een wandelsafari te mogen begeleiden.

Het verruilen van de bescherming van een game drive-voertuig voor een paar wandelschoenen terwijl je de wildernis in gaat, waar zoveel te ontdekken valt. Na een nacht in het centrale gedeelte van South Luangwa rijd je naar het noorden van het park, waar je ongeveer 10 km per dag loopt langs de Mupamadzi-rivier. De laatste nacht breng je weer door in een van de permanente safarikampen.

Het South Luangwa National Park, Zambia, markeert het einde van de Great Rift Valley, een van de laatst overgebleven ongerepte wildernisgebieden en mogelijk het mooiste wildreservaat in Afrika. South Luangwa National Park staat wijd en zijd bekend als de thuisbasis van de wandelsafari. Dit is een van de meest exclusieve ervaringen die worden aangeboden in de Afrikaanse bush. Het park wordt doorkruist door de lifeline van het park de Luangwa-rivier. Nog volledig onaangetast maakt het natuurlijke getijdenverloop van overstromingen tijdens de regentijd een groot deel van het park ontoegankelijk. Hiermee is South Luangwa een seizoensgebonden safaripark. Een paradijs voor vogelliefhebbers, meer dan 450 soorten zijn te vinden in het park, en het wild omvat olifanten, buffels, nijlpaarden, giraffen, luipaarden en leeuwen.

Bron; Robin Pope Safaris

Op safari naar Zambia? Hier lees je meer over de mogelijkheden, of bekijk meteen deze luxe safarireis.