De reis in vogelvlucht

Op safari met kinderen en kleinkinderen, dat kan uitstekend op het ongekend mooie Laikipia Plateau in Kenia, Afrika. Een huwelijksjubileum is zeer populair om een driegeneratiereis te maken naar de ruige wildernis vol wildlife en activiteiten. Laat de kinderen hier op Laikipia kennismaken met de samenwerking tussen mens en dier. Dit is waar deze safarireis om draait. Op de veelal privégrondgebieden van Laikipia ervaar en beleef je een activiteitenpalet dat je nergens anders kunt vinden. Van heerlijke bushmeals, sundowners en andere verrassingen tot safari’s per open 4×4-voertuigen, per fiets, te paard of te voet. Maak kennis met de lokale Maasai-cultuur, leerzaam voor groot en klein.

De hoogtepunten

  • Familiejubileum
  • Laikipia Plateau
  • Multisafari-activiteiten
  • Verblijf in een privésafarikamp
  • Reis met een positieve impact
  • Optioneel; private strandvilla

Prijs

Prijs vanaf € 10.476,- per persoon. (Bij 8 personen) 10 dagen
Inclusief alle vluchten, transfers en safari-activiteiten
Optioneel; Strandverlenging vanaf € 2.489,- per persoon (bij 8 personen)


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

10 of 13 dagen

Dag 1 – 2

De familiesafari start in Nairobi

Een rechtstreekse vlucht brengt de familie in 8 uur naar de hoofdstad Nairobi van Kenia. Hoe fijn is het na aankomst in jullie kleinschalige en exclusieve home away from home direct het huiselijke familiegevoel te ervaren. De bruisende stad heeft tegenwoordig ook veel te bieden. Van cultuur tot culinair en van historie tot een bezoek aan het giraffe centre voor de kleintjes. Of bezoek het beroemde olifantenweeshuis van David Sheldrick. De kinderen een olifantje laten adopteren is eigenlijk een vast gegeven.

Accommodaties

Dag 3 – 5

Op safari met kinderen in Laikipia, Kenia

Hoe spannend is het om vandaag met de hele familie een klein Cessna-lijnvliegtuig in te stappen en over de Aberdare Mountains naar het Laikipia Plateau te vliegen. Bij aankomst komt de typische Afrikaanse bushgeur je tegemoet. Drie dagen lang genieten van de ruige natuur, wildlife op haar best en een overload aan activiteiten. Voor kinderen én (groot)ouders, je maakt herinneringen om nooit meer te vergeten. Paardrijden tussen de zebra’s en giraffes, wandelen in het tropische Ngare Ndare Forest, rijden in open 4×4’s tussen de leeuwen en olifanten of kennismaken met de lokale Maasai. This is Africa!  

Dag 6 – 8

Kennismaken met Samburu

Na een privéchartervlucht arriveren jullie in een van de meest afgelegen natuurgebieden van Kenia. Drie dagen verbazen, verwonderen en genieten vanuit jullie privésafarikamp midden in Samburuland. Eigenaren Storm en Rob Mason laten jou en de kinderen kennismaken met unieke ervaringen, zoals het leven van het ‘vlindervolk’ en hún kinderen, de Samburu. Je bewondert hier van dichtbij eeuwenoude tradities zoals de ‘singing wells’, waarbij de Samburu zingend in een menselijke ketting water naar boven halen voor hun vee. En wat dacht je van met de hele familie meedoen aan de Samburu Warrior Games. Het best bewaarde safarigeheim!  

Dag 9 – 10

Einde safari met de kinderen in Kenia

Het afscheid van deze plek zal zwaar zijn, dat garanderen wij. Een privéchartervlucht brengt jullie terug naar Nairobi waarna vanavond de terugreis naar Amsterdam zal volgen. Met een tas vol herinneringen arriveren jullie morgen weer in Amsterdam! Of…

Optioneel; dag 9 en 11

Verleng je vakantie op Diani Beach

Heerlijk relaxen aan de tropische Indische Oceaan om alle opgedane indrukken te laten bezinken? Safari Secrets heeft dan de perfecte privévilla direct aan het strand van Diani Beach geselecteerd. Exclusive use en natuurlijk all inclusive. Bijbruinen, kitesurfen, snorkelen en duiken of heerlijke strandwandelingen maken. Het is een kleine greep uit de vele mogelijkheden hier aan de kust van Kenia en kinderen kunnen hier spelen naar hartenlust. 
Meer safarireizen met kinderen bekijken doe je hier.

Dag 13 – 14

Thuisreis

Lijnvlucht van Ukanda naar Nairobi en retourvlucht naar Amsterdam met thuiskomst de volgende ochtend.