De reis in vogelvlucht

Denk je aan Zimbabwe dan denk je aan de mighty Victoria Falls en het Hwange National Park. Adrenaline-activiteiten of heerlijk dobberen op de rivier met een glaasje wijn tijdens de ondergaande zon. In Hwange NP is het natuurlijk tijd de big five te spotten. En dan zit je ‘s avonds zomaar tussen de olifanten die uit het zwembad van je authentieke safarikamp komen drinken. Of je probeert samen met je Pro Zim guide een olifant zo dicht mogelijk te benaderen. Deze reis kun je verlengen met flaneren aan de boulevard van Kaapstad of met een paar dagen romantiek op het strand van Mozambique.

De hoogtepunten

  • Victoria Falls
  • Big five
  • 55.000 olifanten
  • Wandelsafari’s
  • Elephant Express

Prijs

Vanaf 5.515,- per persoon


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

8 dagen

Dag 1

Heenreis

Vlucht naar Victoria Falls via Johannesburg of Nairobi. Bij aankomst word je vaak al welkom geheten door traditionele dansers die hier wat proberen bij te verdienen. Een warm welkom in Zimbabwe.

Dag 2 en 3

Victoria Falls

Keuzestress! Dat heb je als je twee dagen in Victoria Falls verblijft. Natuurlijk mag je een bezoek aan 1 van de 7 wereldwonderen niet missen, maar ook een heerlijke sunsetcruise op de Zambezi-rivier is aanlokkelijk. Toch iets meer adrenaline? Ga dan bungeejumpen, ziplinen, raften of maak een helikoptervlucht over de Falls en door de Batoka Gorge. Tijd te kort? Misschien een dagje extra reserveren.

De Batonko Guestlodge is een charmant en kleinschalige hotel aan de rand van het dorp Victoria Falls. Omgeven door een weelderige tuin is het een heerlijk toevluchtsoord weg van de hustle en bustle van het dorp. Terwijl het aan de andere kant dicht bij alle belangrijke bezienswaardigheden is.

 

Accommodaties

Dag 4 tot 5

Hwange National Park

Hwange National Park is zeer ruig en wildrijk. In de meer afgelegen regio’s kom je nagenoeg geen andere toeristen meer tegen. Heel exclusief dus. Het park is een van de meest olifantrijke wildparken van Afrika. Natuurlijk oppervlaktewater of andere waterbronnen zijn hier niet. Het wild overleeft hier van door de mens geslagen waterputten, die worden onderhouden door tal van safari-organisaties en natuurbehoudprojecten. Hierdoor kunnen de naar schatting 55.000 olifanten overleven, samen met al het andere wild.

Ervaar de ruige bush van Central Hwange in een open 4×4 voertuig of te voet. Een olifant benaderen op twee benen? Je hart zit opeens op een andere plaats. Een gids is hier niet zomaar een gids maar een ‘topgids’ met een opleiding van zeven jaar achter de rug. En als je denkt: mooier gaat het niet worden, wacht dan maar af, want wie weet drinken de olifanten vanavond wel uit het zwembad van je safarikamp.

Accommodaties

Dag 5 en 6

Ngamo Plains

Een leeuw die op het treinspoor ligt, dat willen we natuurlijk allemaal zien. Neem de Elephant Express, terwijl je nippend aan een Amarula door het park naar je volgende safarikamp boemelt. De natuur hier is totaal anders. Wie weet spot je hier  leeuwen, cheetas of wilde honden. Ook neushoorns zijn weer terug in het park. Maar vergeet zeker niet een bezoek te brengen aan Ngamo Village. Absoluut een van de meest oprechte culturele bezoeken die je maar kunt bedenken.

Accommodaties

Dag 7 en 8

Thuisreis

Een laatste ochtendsafari en nog even snel wat foto’s maken vanuit de fotografieschuilplaats en dan? Vroeeeeem, per bushplane vlieg je weer terug naar de bewoonde wereld en vervolgens door naar Amsterdam.

Optioneel; Kaapstad of Mozambique 

Misschien bedenk je je nog en plak je er een paar dagen wine and dine aan in Kaapstad of loop je liever op je blote kakkies op het strand van Mozambique. De safari-ervaringen moeten toch ook rustig kunnen bezinken?