De reis in vogelvlucht

Tijdens deze zeer authentieke safari reis leef je van de ene verbazing in de andere verrassing. Of het nu je karakteristieke safaritent betreft, de wandelsafari waarbij de adrenaline soms goed stroomt of een rustgevende sundowner aan de Zambezi rivier, het maakt niet uit. Na al deze ervaringen smaakt een koude G&T meer dan goed. Tussen alle wildbelevingen door op het land, of op het water weet men je altijd weer te raken met de verrassingen die horen bij een Zambiaans safari reis. De Lower Zambezi en het Kafue National Park zijn in ieder geval twee fabeltastische wildernisgebieden!

De hoogtepunten

  • Multi safari activiteiten
  • Lower Zambezi
  • Kafue NP
  • Afrika voor jezelf

Prijs

Vanaf € 8.695,- per persoon
Inclusief alle vluchten, transfers en safari activiteiten.


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

11 dagen

Dag 1

Lusaka 

De reis start vanmorgen met een vlucht van Amsterdam via Nairobi naar Lusaka. Snel een  eerste drankje en bijkomen van de vlucht. Morgen begint het avontuur pas echt.

Accommodatie

Een kleinschalig en comfortabel boutique hotel gelegen in een buitenwijk van Lusaka.

Dag 2 – 3

Lower Zambezi NP

Alleen de aanvlieg route per cessna naar het Lower Zambezi is al adembenemend. De kronkelende en machtige Zambezi rivier en de watermassa’s eromheen doen je direct heel klein voelen. De komende 4 dagen stel je je bloot aan alle safarivormen die je maar kunt bedenken. Van 4×4 safari’s, spannende wandeltochten onder begeleiding van je gids tot aan meerdere safari activiteiten op het water. Laat je zachtjes stroomafwaarts glijden tijdens een sundowner cruise en wees voorbereid op olifanten van zeer dichtbij.

Accommodatie

Authentiek maar comfortabel tented camp met uitzicht op de Zambezi.

Dag 4 – 5

Lower Zambezi NP

Gelegen op een eilandje van de Zambezi rivier ligt het volgende bush camp uit jullie reis. De knorrende en plonzende nijpaarden en het gegiechel van de hyena’s zullen je zeker bezighouden vannacht. Maar dat is echt van latere zorg! Je kunt hier doorgaans niet heen om de olifanten, leeuwen, luipaarden en grote hoeveelheden buffels. Dichter bij de natuur kom je en niet. Maar wees gerust, het is hier corp-business. Geniet, beleef en ervaar en stop niet met nieuwe herinneringen maken.

Accommodatie

Kleinschalig comfortabel bushcamp aan de Zambezi rivier.

Dag 6 – 7

Kafue NP

Als je dacht het kan niet stiller met nog minder andere pottenkijkers om je heen dan heb je het mis. Kafue NP is een van de grootste en minst bezochte wildparken van Afrika. Weinig anderen zullen je pad kruizen. Diep verscholen in het centrale deel van het park ligt Musekese, een conservation gericht safarikamp van Phil en Tyrone en hun team. Top guiding is hier in Kafue echt van toepassing. Ben je geïnteresseerd in conservation? Laat je informeren over de verschillende natuurbehoud projecten.

Accommodatie

Kleinschalig tented camp gelegen aan een overstromingsgebied (Dambo).

Dag 8 – 9

Kafue NP

Veel verder noordwaarts in het park ligt een verscholen paradijs, nl de Busanga Plains. Een klein vergelijk met de Okavango Delta is toegestaan. Deze laatste dagen aan de rand van een enorme vlaktes zijn magisch. Vooral tijdens de ochtenden wanneer de mist over deze graslanden is gedrapeerd. De duizenden rode lechwe antilopes niet hier niet te missen naast de leeuwen families die bekend staan als de meest gevreesde van Kafue NP. Geniet van deze ruige wildernis waarvan je niet wist dat deze bestond.

Accommodatie

Rustiek bushcamp gelegen aan de rand van de Busanga Plains.

Dag 10 – 11

Thuisreis

Met een laatste blijk op de Busanga grasvlaktes vlieg je vandaag per cessna terug naar Lusaka waar je incheckt op een vlucht via Nairobi naar Amsterdam. Morgenochtend vroeg arriveer je weer in ons kikkerlandje.