De reis in vogelvlucht

Deze reis brengt je naar een van de beste safaribestemmingen op het Afrikaanse continent. 9 nachten in 3 zeer exclusieve safarikampen in South Luangwa met als belangrijkste gemene deler dat deze worden gerund door private families. De Cumings, Jordans en Shentons hebben van hun safariverblijven kunst gemaakt met een grote S van Safari op haar best. De persoonlijke service aangevuld met een ongehoorde safaribeleving is lastig te overtreffen. Welkom bij de eigenaren thuis! Hoe kun je daarna beter afsluiten dan een heerlijk strandverblijf midden in Lake Malawi op het zeer exclusieve Likoma Island.

De hoogtepunten

  • The best of South Luangwa
  • The Valley of the leopards
  • Private safari homes
  • Barefoot luxury Lake Malawi

Prijs

Prijs op aanvraag
Inclusief alle vluchten, transfers en safari activiteiten.


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

16 dagen

Dag 1

Lusaka 

De snelste manier om in de Zambiaanse bush te komen is met een vlucht van Amsterdam via Nairobi naar Lusaka. Het wordt een korte nacht, maar morgen ben je waar je echt wilt zijn.

Accommodatie

Een kleinschalig en comfortabel boutiquehotel gelegen in een buitenwijk van Lusaka.

Dag 2 – 4

South Luangwa Mfuwe region

Bij aankomst op de kleine luchthaven Mfuwe van South Luangwa, voel je direct de opwinding. Je weet wat er komen gaat. Drie dagen op safari in een van de meest wildrijke gebieden van dit park, met als iconisch beeld de altijd kronkelende Luangwa-rivier in het zicht. Ochtend- en avondsafari’s worden afgewisseld met heerlijke verrassingsmaaltijden en herinneringsmomenten speciaal gecreëerd voor jou. Verblijf in een van de meest eco-chique safarikampen waar slapen onder de sterren heel gewoon is!

Accommodatie

Kleinschalig eco-chique safarikamp met rooftop slaapplekken gelegen in het South Luangwa NP

Dag 5 – 7

South Luangwa north

In het noorden van het park bevinden zich 2 parels en privégerunde safarikampen, namelijk Kaingo Camp en Mwamba Bushcamp. Hier kom je waarschijnlijk oog in oog met een van de nakomelingen van Goldie het luipaard, dat ik in 1996 samen met topgids Derek Shenton 3 uur lang mocht observeren. Goldie leeft nog altijd voort in haar nakomelingen Chipadzua en Taonga, die jij tijdens een safari mag observeren. Naast al het andere grote wild dat hier natuurlijk leeft.

Accommodatie

Kaingo Camp en Mwamba Bushcamp , twee zeer kleinschalige en comfortabele safarikampen in het noorden van South Luangwa.

Dag 8 – 10

South Luangwa -Southern sector

Een lange gamedrive dwars door het park of een korte cessnavlucht brengt je vandaag naar het zuiden van South Luangwa. Hier verblijf je de laatste 3 safaridagen in een van de meest exclusieve natuurparadijzen die Zambia rijk is, gerund door de Jordan familie. Ongerept, zeer ruig maar zeker ook adembenemend mooi. Het zuiden behoort nog tot een van de minst bekende safarigeheimen waar Afrika echt alleen voor jou is. Het hoofdgerecht hier zijn de wandelsafari’s samen met je gewapende scout en gids. Een zintuigelijke ervaring!

Accommodatie

Geopend in 2020 en nu al het meest exclusieve safarikamp van South Luangwa.

Dag 11 – 14

Likoma Island Malawi

Wat is er nu beter dan na de intensieve safaridagen met je blote voetjes in het zand relaxen en genieten op een paradijselijk eiland midden in Lake Malawi. Het kleurrijke en tropische mini-eiland verschijnt langzaam in de verte wanneer je met je cessna het meer oversteekt. Hier waan je je direct op het Robinson Crusoë Island. De  11 unieke villa’s van Kaya Mawa bieden een unieke verblijfplaats voor de laatste 4 nachten van de reis.

Accommodatie

Klein en zeer exclusief bounty eiland met slechts 11 villa’s direct gelegen aan het strand.

Dag 11 – 12

Thuisreis

Afscheid nemen van een plek als deze is moeilijk. Je wilt hier eigenlijk nooit meer weg. Het hele team met alleen maar lachende gezichten zwaait jullie uit. Vanmiddag vlieg je vanaf Lilongwe via Nairobi naar Amsterdam.

Neem contact met ons op voor een reisadvies op maat.