De reis in vogelvlucht

Een fly-in safari waarbij je de twee big five game reserves van Malawi bezoekt en je safarireis afsluit op het Robinson Crusoë eiland Likoma. Malawi, vaak ook het ‘Costa Rica van Afrika’ genoemd, verwelkomt jullie met ongerepte natuur en glooiende landschappen. De reis begint met een bezoek aan het Liwonde National Park, waar de olifanten altijd rond je zeer comfortabele tent lopen. In het Majete Game Reserve zul je eerst de hangbrug moeten bedwingen voor je in je luxe ‘crib’ je intrek kunt nemen. De reis wordt afgesloten met een heerlijk beach resort op Likoma Island gelegen midden in Lake Malawi.

De hoogtepunten

  • Big five van Majete Game Reserve
  • Water- en landsafari’s in Liwonde NP
  • Likoma Island
  • African Parks Conservation

Prijs

Vanaf € 8.795,- per persoon


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

13 dagen

Dag 1 tot 2

Lilongwe 

Een vlucht met Kenya Airways van Amsterdam via Nairobi naar Lilongwe de hoofdstad van Malawi. Tijdens de eerste transfer naar het hotel in de stad, zul je zeker de jongens met dé Malawi-snack langs de weg tegenkomen. Geroosterde muizen op een stokje!

Accommodatie

Comfortabel boutique hotel in een rustige wijk van de stad. Een kleine oase!

Dag 3 tot 5

Liwonde National Park

Een cessnavlucht brengt je in ongeveer een uur naar dit park met haar weidse grasvlaktes, dichte bossen en de schilderachtige Shire-rivier. Hier kun je tijdens de safari’s op het water en het land natuurlijk krokodillen en nijlpaarden spotten, maar ook majestueuze olifanten, leeuwen en een verscheidenheid aan vogels. Het verblijf in je exclusieve tented camp met slechts 8 gasten is een grote verwennerij. De boottochten op de rivier zijn magisch!

Accommodatie

Zeer kleinschalig eco-chic tented camp met uitzicht over een grote, open vlakte.

Dag 6 tot 8

Majete Game Reserve

Een van de grootste succesverhalen in het licht van natuur en conservation. Sinds African Parks het management overnam in 2003, is de gehele big five hier weer te observeren. Het park floreerde zo goed, dat een van de grootste olifantentranslocaties van de geschiedenis is uitgevoerd. 200 olifanten werden van Majete Game Reserve overgeplaatst naar een ander park in Malawi, namelijk Nkhotakota Wildlife reserve. Sinds 2003 is hier geen enkele olifant of neushoorn meer aan stroperij ten prooi gevallen.

Accommodatie

Exclusieve safarilodge in een privéconcessie van het Majete Game Reserve.

Dag 9 tot 11

Likoma Island

Alleen de cessnavlucht naar dit tropische en idyllische eilandje tegen de grens van Mozambique is al een lust voor het oog. De azuurblauwe wateren van Lake Malawi schitteren in de zon. Drie dagen met de teenslippers in het zand en slapen tussen de rotsen van een wel hele bijzondere accommodatie. Cultuur snuiven, watersporten, wandelen of heerlijk relaxen? Dit is nog maar het begin. De keuken is hier ongelooflijk en onder het personeel zijn de vaakst lachende mensen die je ooit zult tegenkomen.

Accommodatie

Exclusief Robinson Crusoë strandresort met 11 unieke kamers gebouwd in en tussen de rotsen op Likoma Island.

Dag 12 – 13

Thuisreis

Aan al het moois komt een einde, zo ook aan deze fantastische reis door Malawi. Per cessna vliegen jullie terug naar Lilongwe voor de nachtvlucht met Kenya Airways en KLM naar Amsterdam.