De reis in vogelvlucht

Een authentieke safarireis met de kinderen langs de beroemde parken van noord Tanzania. Samen met je privé gids en 4×4 voertuig geheel je eigen tempo kunnen bepalen is heerlijk. Wanneer de kinderen een uur willen blijven staan bij iets moois dan doe je dat. Even geen zin om heel vroeg op te staan, geen probleem je gids staat tot je beschikking. Je bezoekt Lake Manyara, de Ngorongoro Krater en gaat mobiel kamperen in de Serengeti. Tot slot een paar dagen de zon in de zee zien zakken op het eiland Zanzibar aan een hagelwit zandstrand.

De hoogtepunten

  • Flamingo’s van Lake Manyara
  • Afdalen naar de bodem van de Ngorongoro Krater
  • De wildebeesten van de Serengeti
  • Strandplezier op Zanzibar
  • Nieuwe herinneringen met de kinderen

Prijs

Vanaf € 8.995,-
kinderen 12-16 jaar vanaf € 6.145,- (prijzen bij 4 samenreizende personen)
Inclusief alle vluchten, transfers en safari activiteiten.


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

13 dagen

Dag 1

Arusha Kilimanjaro 

Een rechtstreekse KLM dagvlucht brengt jullie in 10 uur naar Kilimanjaro in Tanzania.Hier ontmoet je direct je gids die je de komende dagen zal begeleiden op safari. Een korte rit later en je staat in een oase van rust te kijken naar de duizenden sterren van de zuidelijke hemisphere.

Accommodatie

Een sfeervol country house gelegen aan de rand van Arusha town.

Dag 2 – 3

Lake Manyara

Diep in het bos en gelegen naast een waterval en omringd door de wilde dieren van de Afrikaanse savanne. Hier in Lake Manayara NP ligt jullie sfeervolle tented camp voor de komende dagen. Wie weet zijn de eerste olifanten al in de rivierbedding te zien. Natuurlijk maken jullie vanmiddag je eerste safaritocht in je eigen 4×4 voertuig en maken de kinderen hun eerste eigen wildlife foto’s. Hoe spannend is het om hoog tussen de bomen de Manyara Canopy walk te doen.

Accommodatie

Authentiek tented camp gelegen in het Lake Manyara National Park.

Dag 4 – 5

Ngorongoro Crater

Aan de voet van Ngorongoro heuvels is het goed toeven de komende dagen. Even wat rust en ontspanning maar ook een spectaculaire afdaling naar de beroemde Ngorongoro Krater inclusief een picnic lunch op de bodem van de krater. Laat je rondleiden op de werkende boerderij of breng met de kinderen een bezoek aan de elephant caves. Wil je graag iets positiefs doen voor de lokale school? Het donatieproject ‘ helping hands safari’  waarbij je schoolbankjes kunt doneren is met kinderen een grote hit. 

Accommodatie

Zeer comfortabele werkende boerderij gelegen op de flanken van de Ngorongoro.

Dag 6 – 8

Serengeti

Verblijven in een mobiel safarikamp is waarschijnlijk de meest tot de verbeelding sprekende manier om de Serengeti te beleven. Het kamp verplaatst zich meerder keren per jaar om zo een blijk te vangen van de grote wildebeest migratie. Rijden over de grasvlaktes zover je ogen kunnen zien, lange linten wildebeesten die aan de horizon voorbijtrekken. Dat is wat je natuurlijk hoopt te zien. Aan het kampvuur worden iedere avond de belevenissen van de dag met elkaar gedeeld.

Accommodatie

Dag 9 – 11

Zanzibar

Het zachte geruis van de golven van de Indische Oceaan is iets wat je niet meer kunt uitzetten de komende dagen. De wekker hoeft niet meer aan en de kids kunnen zo uit hun bed de oceaan inlopen of scharrelen op het spierwitte strand. Een strandwandeling en samen op zoek naar schelpen (niet meenemen naar huis!) of een bezoek aan de oude slavenstad Stonetown. Maar gewoon lekker niets doen en de accu opladen is ook een heerlijke activiteit.

Accommodatie

Kleinschalig beachresort met 16 kamers gelegen aan de oostkust van het eiland.

Dag 12 – 13

Thuisreis

Na een laatste duik in zee is het toch echt tijd om de koffers weer in te pakken en helaas huiswaarts te vliegen via Nairobi of Dar es Salaam naar Amsterdam. Morgen ochtend arriveren jullie op Schiphol.

Eveneens de perfecte gezinsreis voor gezinnen met 2 kinderen van 8 tot 18 jaar.