De reis in vogelvlucht

The great north of Tanzania ervaren met een privévoertuig en -gids is onvergetelijk. Je bepaalt samen met je gids het safariritme en hoe en wanneer jullie de bush willen verkennen. Van het Baobabrijke Tarangire NP vol grote kuddes olifanten tot de fabuleuze uitzichten bij de Ngorongoro Kraterrand. Hoe mooi is het om ter afsluiting van je safari de Serengeti te verkennen vanuit je mobiele tented camp. De grote wildebeestmigratie zien? Dat is helaas soms een kwestie van geluk. Na deze dagen is het heerlijk om het stof er even af te spoelen op het paradijselijke eiland Zanzibar.

De hoogtepunten

  • Tarangire
  • Ngorongoro Crater
  • Serengeti exclusive mobile
  • Zanzibar

Prijs

Vanaf € 11.215 per persoon


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

13 dagen

Dag 1

Arusha 

Een rechtstreekse vlucht brengt je in ongeveer 9,5 uur naar de safarihoofdstad van Tanzania, namelijk Kilimanjaro/Arusha. Jullie privégids staat al op je te wachten voor een korte transfer naar het hotel van vanavond. Samen op je terras nog even wennen en luisteren naar de Afrikaanse geluiden en dan hop, heerlijk onder de wol.

Accommodatie

Een comfortabel country house gerund door Belgische eigenaren aan de rand van Arusha

Dag 2 – 3

Tarangire NP

De eerste kennismaking met de ruige bush van Tanzania is de komende dagen in het Tarangire National Park. Vanuit het juweeltje in de bush, een exclusief maar zeer authentiek tented camp, verken je samen met je gids het park vol karakteristieken baobab-bomen. Te voet of in je eigen 4×4 Landrover ga je op zoek naar grote groepen olifanten of andere savannedieren. Ben je liefhebber van vogels? Houd de verrekijker dan bij de hand, want het vogelrijk is hier groots!

Accommodatie

Een exclusief en charmant bushcamp gelegen in het hart van het land van de olifanten.

Dag 4 – 5

Ngorongoro Crater

De Ngorongoro Crater staat bij iedereen op de wensenlijst tijdens een reis naar Tanzania. Wij laten je kennismaken met deze plek op de werelderfgoedlijst op een manier die je lang bij zal blijven. Midden in Masaai country ver weg van de drukte en met uitzichten waarvan je niet wist dat ze bestonden, ga je het echte Ngorongoro leven meemaken. Dompel je onder in community en conservation projecten en natuurlijk zul je ook afdalen in de beroemde krater. 

Accommodatie

Ingetogen luxe safarikamp op de Ngorongoro Kraterrand.

Dag 6 – 8

Serengeti NP

De Serengeti beleven vanuit je mobiele safarikamp is een ultieme ervaring. ‘s Nachts, ver van de menselijke beschaving, zal slechts twee millimeter canvas jou scheiden van rondslenterende olifanten, leeuwen of hyena’s. Het kamp ademt de sfeer uit van het echte ‘Out of Africa’. De typische bush toilets, bucket showers en bedden bedekt met zacht linnen maken het geheel af. Elk geritsel in het struikgewas activeert vergeten oerinstincten. Misschien zit je hier nog wel dichter op het wild dan je stiekem had gehoopt!

Accommodatie

Geheel verzorgd en exclusief mobiel tentenkamp ‘a home away from home’.

Dag 9 – 11

Zanzibar

Zwaaiend vanuit je cessna vliegtuigje, een laatste afscheidsgroet aan het personeel op de grasbaan, scheer je laag over kuddes antilopes op weg naar Arusha. Enkele uren later zet je voet in een geheel andere wereld waar het nagenoeg het hele jaar 31 of 32 graden is. Welkom op Zanzibar Island. Drie dagen met je voetjes in het zand, ontspannen, watersporten en bijbruinen. Actief zijn of helemaal niks doen? Jouw perfecte bush& beach-reis creëer je hier zelf.

Accommodatie

Een romantisch beach resort gelegen aan een van de rustigste zandstranden van Zanzibar.

Dag 12 – 13

Thuisreis

Een laatste duik en misschien een laatste privémaaltijd aan het strand voordat vandaag de thuisreis begint. Vanavond vlieg je via Dar es Salaam of Nairobi terug naar Amsterdam, waar je morgenochtend vroeg weer voet op Nederlandse bodem zet.

Eveneens de perfecte gezinsreis voor gezinnen met 2 kinderen van 8 tot 18 jaar.