De reis in vogelvlucht

Het vergeten safariparadijs. Dit zijn het Nyerere en Ruaha National Park van Zuid Tanzania met als top off een heerlijk afsluiting in een luxe resort op Zanzibar. Jullie zijn slechts met zijn drieën: de gids en jullie tweetjes Samen eropuit in de ruige bush. Op zoek maar mooie ontmoetingen met kuierende olifanten, knorrende wrattenzwijnen en misschien wel the good the bad and the ugly. Drie mannetjesleeuwen, altijd weer op strooptocht naar een verdwaalde buffel of giraf. De cirkel van het leven gaat hier 24/7 door. Misschien kom je de komende dagen nog twee of drie andere voertuigen tegen. Hoezo Afrika voor jezelf?!

De hoogtepunten

  • Waterwildernis van Nyerere (voorheen Selous)
  • Baobabs en buffels van Ruaha NP
  • Romantisch Zanzibar

Prijs

Vanaf 11.895,- per persoon


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

12 dagen

Dag 1 tot 2

Dar es Salaam

In 10 uur sta je dan plotseling op de luchthaven van Dar es Salaam. De Afrikaanse temperatuur voelt zacht aan. Het luxe safari-avontuur kan beginnen. Eerst maar eens heerlijk welkomstdrankje doen in het luxe Hyatt Rengency hotel en dan onder de wol. 

Accommodatie

Nyerere National Park

Het is warm maar een zachte bries waait in je gezicht. Per boot zachtjes tokkelend over Lake Tagalala geeft een compleet andere kijk op de natuur en haar bewoners dan te voet of in een open 4×4 voertuig. Nachtje slapen onder de sterren in een echt Treehouse of een familie olifanten zien badderen in de rivier is ronduit magisch. Snorkels boven water en elkaars staart vasthoudend, samen onderweg naar groene, sappige weidegronden. Het gras is net als bij ons ook groener bij de buren! 

Accommodatie

Dag 5 tot 7

Ruaha NP

De leeuwen van Ruaha NP zijn misschien wel de grootste nachtmerrie voor het wild dat hier leeft in het ruige en onherbergzame Ruaha. De soms bloedrode kattengezichten wanneer ze hun feestmaal onderling delen, zijn niet voor iedereen weggelegd. Maar is dit niet waarom je op safari bent? Verken de stoffige en woeste wildernis te voet of per 4×4 en laat je verwonderen hoe Moeder Natuur bezit van ons neemt. Vanavond wanneer de spanning is gedaald, kun je ronduit genieten van een nachtje onder de sterren van je ‘Rock House’.

Accommodatie

Dag 8 tot 10

Zanzibar

Het zachte geruis van de kabbelende golven, wekt je op paradijselijk Zanzibar. Knijp jezelf in de arm, want de wuivende palmen en magische zonsopkomst zijn geen droom. Het ‘spice’ eiland in de Indische Oceaan met hagelwitte zandstranden is de perfecte plek voor een paar romantische dagen! Stonetown met haar priegelstraatjes en eeuwenoude houtsnijdeuren lijkt zo te zijn weggelopen uit het boek ‘sprookjes van Duizend-en-een-nacht. Eten, drinken, samenzijn en misschien wel een huwelijksaanzoek? Zeg je daarop volmondig ja?

Accommodatie

Dag 11 tot 12

Amsterdam

Dit is precies wat je nodig had, voor je vandaag weer huiswaarts vliegt. Met een grote smile kun je morgenochtend bij aankomst alle avonturen delen met het thuisfront.