De reis in vogelvlucht

Deze privérondreis laat je kennismaken met de hoogtepunten van Rwanda. Een land waar 15 jaar geleden is gekozen voor hoge inkomsten en weinig toeristen (net als in Botswana). Het schoonste land van Afrika vanwege de Umuganda (schoonmaakdag iedere laatste zaterdag van de maand) en de snelst groeiende economie van het continent na beëindiging van de genocide oorlog. Het land van de ‘big seven’, Akagera NP in combinatie met de berggorilla’s en de chimpansees. Een ervaring voor het leven waarbij je als bezoeker een echte positieve impact achterlaat voor natuur en bevolking.

De hoogtepunten

  • The big seven van Akagera
  • Berggorilla’s in Vulcanoes NP
  • Chimpansees in Nyungwe Forest
  • Kajakken op Lake Kivu

Prijs

Vanaf € 9.940,- per persoon


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

12 dagen

Dag 1 – 2

Kigali 

De meest comfortabele reis is een rechtstreekse vlucht van 8,5 uur naar Kigali. Na de meet &  greet op de luchthaven ben je binnen no-time in je hotel voor een eerste drankje in dit supergastvrije land. Morgen maak je kennis met deze stad vol complexe historie die je eigenlijk niet mag overslaan!

Accommodatie

Boutiquehotel gelegen
in het hart van Kigali

Dag 3 – 4

Akagera National Park

De komende dagen is het onderdompelen in de Akagera NP. Verwacht panoramische landschappen, savannes, moerassen en meren. Natuurlijk ga je op zoek naar de zeer snel stijgende grootwildpopulaties waaronder de big five. Dit komt mede door de vele natuurbehoudinspanningen van African Parks. Sinds 2010 heeft deze organisatie het management van het park overgenomen. Akagera betekent Afrika voor jezelf hebben. En dat vanuit een echt authentiek ‘Out of Afric style’ safarikamp.

Accommodatie

Kleinschalig en authentiek tented camp aan de oevers van Lake Ihema.

Dag 5 – 7

Volcanoes NP

Oog in oog met onze voorouders, voor Afrikaliefhebbers dé reden om een land als Rwanda te bezoeken. In Volcanoes NP leven ongeveer 600 berggorilla’s waarvan 10 gehabitueerde familiegroepen. Het ligt aan de speling der natuur hoe lang jouw tracking zal duren. Soms duurt het lang, soms maar kort voor jouw één uur durende encounter plaatsvindt. Maar als het zover is, is het een life changing-moment gegarandeerd.
Morgen is er tijd om even bij te komen en optioneel een golden monkey tracking te doen of een bezoek te brengen aan een van de lokale dorpjes.

Accommodatie

Comfortabele lodge aan de rand van het park met fenomenale uitzichten.

Dag 8

Lake Kivu

Vanmorgen breng je een bezoek aan het Dian Fossey museum (bekend vanwege haar inzet voor behoud van de gorilla’s en de film ‘gorilla’s in the mist’) waarna een korte rit je brengt naar het zuidelijker gelegen Lake Kivu. Het is hier prima vertoeven aan de rand van het zwembad waar je even een paar uurtjes kunt relaxen. Liever toch wat meer actie? Kies dan voor een kajaktocht op het meer.

Accommodatie

Dag 9 – 10

Nyungwe Forest

Het leven in de jungle van Nyungwe is er een voor de zintuigen. Het dichte bladerdak en de geluiden uit het bos maken een verblijf hier tot een sprookjesachtige ervaring. De volgende highlight in het programma is er eveneens een om niet snel te vergeten. Op chimpansee tracking in de jungle en nu maar hopen dat ze zich goed laten zien. Dit zijn niet de enige primaten die hier leven. Ogen open dus voor de colobusmonkey, de silvermonkey en de golden monkey.

Accommodatie

Eenvoudig maar comfortabel hotel aan de rand van het park.

Dag 11 – 12

Thuisreis

Een mooie rit door het land van de 100 heuvels brengt jullie vandaag weer terug in de hoofdstad Kigali. De KLM vliegt jullie vanavond huiswaarts, waar je morgenochtend vroeg arriveert.