De reis in vogelvlucht

Een privésafari door Oeganda met tal van hoogtepunten. Natuurlijk mogen de gorilla- en chimpansee-tracking niet ontbreken. Ervaar en beleef dit prachtige groene land vanaf het land en het water. Van gamedrives op zoek naar het grote wild tot mountainbike-, wandel- of paardrij-safari’s. Varen over het Kazinga-kanaal of op het meer van Mburo geeft weer een heel ander perspectief op de wonderen van de natuur. Daarnaast is Oeganda een paradijs voor vogelliefhebbers. Hoeveel van de 1100 soorten tikken jullie af tijdens de reis? Ben je meer van het cultuur snuiven? Dit land zit boordevol ‘couleur locale’ . Maak kennis met de gastvrije bewoners en neem een kijkje bij de lokale communities. Conservation begint bij de bewoners.

De hoogtepunten

  • Lake Mburo soft adventure
  • Gorilla tracking Bwindi
  • Savannes van Queen Elisabeth
  • Chimpansees in KIbale Forest

Prijs

Vanaf € 7.390,- per persoon
Inclusief alle vluchten, transfers en safari activiteiten


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

13 dagen

Dag 1 – 2

Entebbe

Nachtvlucht van Amsterdam via Nairobi naar Oeganda. Bij aankomst maak je direct kennis met de privégids die jullie de komende twee weken begeleidt. Entebbe is gelegen op een schiereiland aan het Victoriameer is een heerlijke rustige plek om even bij te komen van de lange vlucht.  Neem de eerste geuren en kleuren in je op en geniet van een dagje relaxen in de Parel van Afrika, zoals Oeganda ook wel genoemd wordt. Morgen gaat het echte avontuur beginnen. Welkom in Afrika. 

Accommodaties

Dag 3 – 4

Lake Mburo

Vanmorgen komt jullie privévoertuig, een Toyota Landcruiser 4×4, voorgereden bij het hotel. Een eerste rit door het altijd levendige Oeganda voert jullie vandaag langs de evenaar. Natuurlijk wordt hier even gestopt voor die foto die niet mag ontbreken, maar stel je niet te veel voor van die evenaar. Wel van de komende twee dagen genieten in Lake Mburo, waar je het eerste wild spot. Ga zeker op avontuur en verken de bush hier te voet, per boot, te paard of op een mountainbike of breng een bezoek aan een van de lokale schooltjes.

Dag 5 – 6

Bwindi Impenetrable Forest

Het tropische regenwoud van Bwindi is het thuis van de berggorilla’s. Een tracking naar een van de gorillafamilies is dan ook echt ‘once in a lifetime’ kan ik ook uit eigen ervaring zeggen. Oog in oog met onze voorouders voor maximaal een uur. Of langer als je op gorillahabituatie-tracking gaat. Deze tracking kan wel 4-8 uur in beslag nemen. Het geritsel van de bladeren, het breken van takken en het zachte brommende geluid is het signaal dat je er bijna bent. Een magisch voorteken.  

Dag 7

IshashaQueen Elisabeth  

Een prachtige rit met de Ruwenzori Mountains aan je rechterzijde voert je vanaf het Bwindi bergmassief noordwaarts naar het zuidelijk deel van Queen Elisabeth NP. De komende dagen staan in het teken van groot wild spotten. Samen met de gids verkennen jullie eerst het zuidelijk deel, bekend vanwege haar boomklimmende leeuwen. Nee helaas, garantie kan ik niet geven, maar houd de ogen open. Aan het einde van de dag is het natuurlijk genieten met een heerlijk koel drankje tijdens de sundowner.  

Dag 8 – 9

Queen Elisabeth NP

Het centrale deel van het park bestaat uit groene savannes en rivierbossen die lopen langs het Kazinga-kanaal. Niets mooiers naast voertuigsafari’s dan het wild vanaf het water te observeren. Tijdens de cruise op het Kazinga-kanaal zijn de honderden krokodillen, nijlpaarden, buffels en olifanten niet te missen.  En wist je dat hier alleen al zeshonderd vogelsoorten voorkomen? Maak je klaar voor twee heerlijke dagen safari.

Dag 10 – 11

Kibale Forest

Op weg naar Kibale Forest passeer je de voetheuvels van de Mountains of the Moon (Ruwenzi-gebergte) en stop je bij een van de prachtige kratermeren. Het hoofddoel is natuurlijk een ander hoogtepunt van deze reis, namelijk de chimpansees van Kibale Forest. Ongeveer 120 gehabitueerde chimpansees leven hier samen met nog twaalf andere primaatsoorten. Na een uur neem je ook hier afscheid. In de middag maak je een mooie wandeling in het communityproject van Bigodi Swamp. Steun aan de lokale bevolking speelt een grote rol.  

Dag 12 – 13

Thuisreis

Herinneringen zullen er zeker zijn gemaakt tijdens deze reis en hopelijk voor eeuwig in het geheugen. Na een rit van ongeveer vijf uur komen jullie terug in Entebbe waar vanavond de terugvlucht vertrekt via Nairobi naar Amsterdam. Morgenochtend vroeg is de aankomst op Schiphol.