De reis in vogelvlucht

Namibië, een schatkamer aan landschappen, de semi nomadische Himba bevolking maar ook rijk aan safarimogelijkheden die je hart diep zullen raken. De betoverende Namib-woestijn met haar majestueuze rode zandduinen in het zuiden tot aan de grillige kustlijn vol scheepswrakken van de Skeleton Coast. Je gaat in Damaraland op zoek naar de woestijn Neushoorn en Olifanten en misschien vang een ‘ glimps’ op van de desert Lions. Het is een grote verwondering. In Etosha National Park wordt de ziel vooral gevoed door ontmoetingen met het grote wild dat zich verzameld rond de betoverende witte zoutpannen. Een land vol mysteries maar straks ook vol herinneringen voor het leven. De landschappen vormen de achtergrond jullie zijn de hoofdrolspelers.

De hoogtepunten

  • Sossusvlei
  • Swakopmund
  • Damaraland
  • Kaokoland
  • Etosha NP

Prijs

Vanaf € 5.095,- per persoon

Authentiek prijs vanaf 5.095,- per persoon
Exclusief Prijs vanaf € 9.195,- per persoon


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

18 dagen

Dag 1 en 2

Windhoek

Met een nachtvlucht van Amsterdam via Frankfurt naar Windhoek. Na een warm welkom sta  je binnen een klein uurtje in je hotel in Windhoek. Uitrusten, bijkomen, de auto in ontvangst nemen en natuurlijk even de stad in voor een eerste Afrikaans hapje eten in een van de vele leuke restaurantjes.

Accommodatie

Dag 3 en 4

Sossusvlei

Vandaag begint het avontuur en cruise je met je robuuste 4×4 Toyota Fortuner in ongeveer 6 uur van de hoofdstad naar de rode zandduinen van Sossusvlei. Onderweg trekken de eerste imposante landschappen aan je voorbij.

Verken enkele van ‘s werelds hoogste duinen en de droge kleipannen van Dead Vlei met eeuwenoude versteende bomen. Natuurlijk beklim je Big daddy of geniet je van het kleurenspel tussen de glooiende zandduinen zover het oog reikt.

Accommodatie

Dag 5 en 6

Swakopmund

Een rit van ongeveer 5 uur brengt je van duinen en bergen naar de open vlaktes aan de kust van de Atlantische Oceaan. Vergeet zeker niet te stoppen onderweg bij een van prachtige uitzichtpunten van de Quiseb Canyon. Swakopmund is een echte activiteiten-bubble voor iedereen. Ervaar de woestijn per fiets, te paard, kameel of quadbike. Surf the Sand of maak een 4×4 trip naar Sandwich Harbour. Wil je echt iets bijzonders in de duisternis? Ga mee op een woestijnwandeling en geniet van de miljoen sterren boven je hoofd.

Accommodatie

Dag 7

Damaraland

Een van Safari Secrets meest favoriete regio’s is Damaraland. Dit gebied verdient het om wat langer te ervaren. Via de Skeleton Coast route langs Cape Cross met haar enorme kolonie zeehonden arriveer je in een van de meest panoramische en ruige gebieden van Namibië. Ervaar de Damaracultuur in het Damara living museum, of ga mee op een nature drive door de droge rivierbeddingen op zoek naar woestijnolifanten.

Accommodatie

Dag 8 en 9

Damaraland

Je reist verder noordwaarts, dieper en dieper, richting het ogenschijnlijke einde van onze planeet. Een maanlandschap op zijn best. Welkom in de Kunene regio. Ons advies is deze dagen te ervaren met de georganiseerde ‘nature drives’. Het terrein is ongekend mooi en de lokale gidsen zijn ‘the absolute best’. Met wat geluk brengen ze je oog in oog met de woestijnolifant of woestijnneushoorn. En een zogenoemde sundowner met een hapje en drankje bij de ondergaande zon mag zeker niet ontbreken op een reis door Namibië.

Accommodatie

Dag 10

Kunene

Kennismaken met de cultuur en de leefomstandigheden van de Himba-bevolking is een ervaring om nooit te vergeten. Safari Secrets tip; boek een georganiseerde excursie vroeg in de ochtend vanuit je accommodatie. Deze regio is landschappelijk gezien weer ‘one of a kind’ en laat zich moeilijk vastleggen. De herinneringen opslaan op de harde schijf van je brein is de beste oplossing

Accommodatie

Dag 11

Etosha West

Je gaat je de komende 5 dagen helemaal onderdompelen in drie verschillende regio’s van het beroemde Etosha National Park. Je krijgt zo een goed beeld van dit machtige big five safaripark. Vandaag maak je kennis met het wat rustiger westen van Etosha. Trek eropuit met je eigen huurauto en stop bij een van de waterdrinkplaatsen waar altijd van alles is te zien. Liever in een open 4×4 op safari? Reserveer dan een ochtend of middag safari per open 4×4 voertuig vanuit je safarilodge.

Accommodatie

Dag 12 – 13

Etosha zuid

Het zuiden van Etosha is misschien wel het meest wildrijke deel van het park met als beroemde trekpleister de waterdrinkplaats van Okaukuejo. Hier kun je op momenten soms wel 5 verschillende diersoorten tegelijk vinden. Let op de leeuwen, zij liggen hier vaak in hinderlaag vanwege het vele wild dat hier 1-2 per dag komt drinken.

Accommodatie

Dag 14 – 15

Etosha oost

Dwars door Etosha van Zuid naar de Oostkant. Een geweldige rit die door de vele stops voor het observeren van wild veel tijd vergt. Na deze mooie rit is het heerlijk bijkomen in een van de comfortabele safarilodges naar keuze.

Accommodatie

Dag 16

Waterberg Plateau

Het Waterberg Plateau is landschappelijk prachtig en panoramisch. De plek om vanmiddag een laatste sundowner-tocht te maken, te wandelen of kennis te maken met het beroemde conservationproject van de Africat Foundation. Geniet nog even volop, want het is de ’farewell’ avond van deze prachtige rondreis.

Accommodatie

Dag 17 – 18

Thuisreis

Een laatste relaxte rit brengt je vandaag weer terug in Windhoek. Afscheid nemen van dit prachtige land zal moeilijk zijn, maar weet heb je het beroemde ‘virus’ opgelopen en kom je nog eens terug. Een nachtvlucht brengt je weer terug naar Amsterdam.