De reis in vogelvlucht

Een privérondreis door Rwanda, die wordt gekenmerkt door een combinatie van exclusiviteit, duurzaamheid en ongerepte natuur. Verken het Big Five Akagera NP te voet, per boot of per open 4×4 voertuig. Sta oog in oog met onze voorouders tijdens de gorillatracking in het Volcanoes-gebergte en wandel hoog tussen de bomen in het tropische Nyungwe Forest. Last but not least natuurlijk een chimpanseetracking in dit betoverende woud. Je verblijft in de meest luxe safarilodges die Rwanda rijk is. Een onvergetelijke reis met heel veel steun voor de spectaculaire natuur en lokale communities.

De hoogtepunten

  • Big Five Akagera NP
  • Gorilla tracking Volcanoes
  • Golden Monkeys Volcanoes
  • Chimpansee tracking Nyungwe
  • Upper class Accommodatie

Prijs

Prijs op aanvraag
Inclusief alle vluchten, transfers en safari activiteiten


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

12 dagen

Dag 1 – 2

Kigali

Een rechtstreekse vlucht brengt je vandaag in Kigali, ook wel het Singapore van Afrika genoemd. De koele temperatuur, de geuren van Afrika en de ongekend schone wegen met groen omzoomd, trekken direct de aandacht. Verken morgen de stad vol cultuur en historie tijdens een citytour en breng zeker een bezoek aan het Genocide Memorial. Iets dat je echt niet mag missen bij een bezoek aan Rwanda.

Accommodaties

Dag 3 – 5

Akagera National Park

Samen met je privégids vertrek je vandaag naar Akagera National Park, het big game park  van Rwanda. Het gebied is onder management van African Parks Network, een van de grootste natuurbehoudorganisaties met 22 nationale parken onder bewind. Dompel je onder in de schoonheid van het grootste beschermde ‘wetland park’ van Centraal-Afrika en verken per boot, te voet en per open 4×4-voertuig de verschillende ecosystemen zoals moerassen en uitgestrekte savannes. Wil je kennismaken met de uitgebreide natuur- en communityprojecten? Een tour ‘behind the scenes’ is dan een echte aanrader.  

Dag 6 – 8

Volcanoes NP

Denk je aan Virunga mountains, dan denk je natuurlijk ook aan berggorilla’s. Een tracking door het regenwoud op zoek naar deze vriendelijke reuzen is een van de meest magische ervaringen die je in Afrika kunt meemaken. Een tweede hoogtepunt is een Golden Monkey tracking in dit uiterst mystieke landschap. En wat is er dan mooier dan verblijven in de meest iconische lodge van Afrika, Bisate lodge. In deze award winning lodge komen architectuur, interior design, keuken en locatie op zo’n manier bij elkaar. dat deze plek nooit meer uit je geheugen zal verdwijnen.  

Dag 9 – 10

Nyungwe Forest

Gelegen in het zuidwesten van Rwanda, ligt het Nyungwe National Park, een ongerept regenwoud met een rijke biodiversiteit. Het is een van de meest ongerepte en mooiste bergregenwouden van Afrika. De thuishaven van ongeveer vijfhonderd in het wild levende chimpansees en nog twaalf andere primaatsoorten. Het regenwoud is tevens ontzettend rijk aan allerlei endemische vogelsoorten. Naast de ontmoeting met de chimps is een wandeling hoog boven de grond tijdens een canopy walk een prachtige ervaring.  

Dag 11 – 12

Thuisreis

Een laatste rit met jullie privégids brengt jullie vandaag weer terug in de hoofdstad. Het afscheid van dit magische land is daar. Een nachtvlucht brengt jullie weer terug naar Amsterdam met aankomst de volgende ochtend.