De reis in vogelvlucht

Een overvloed aan wildlife op het Laikipia Plateau en de Masai Mara afsluiten met een heerlijk ontspannen verblijf aan de Indische Oceaan van Kenia is de ultieme reiservaring. Je verblijft in een tweetal van de meest exclusieve privé gerunde safarikampen die beide conservation in hun bloed hebben stromen en waarbij je als gast direct een positieve impact achterlaat voor natuur, wildlife en communities. Maak kennis met het vlindervolk, de Samburu en geniet van de overvloed aan dieren in de Mara. De geest even de rust geven die het nodig heeft na al deze indrukken onder de zomerzon van de Indische Oceaan is natuurlijk de kers op de taart!

De hoogtepunten

  • Ontmoet de Francombes op Laikipia
  • Slow safari Masai Mara
  • Zon, zee met een vleugje Swahili style

Prijs

Vanaf € 9.634,- per persoon
Exclusief strand, inclusief alle vluchten, transfers en safari activiteiten.

en € 11.532,- per persoon inclusief strandverlenging Inclusief alle vluchten, transfers en safari activiteiten


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

10 of 13 dagen

Dag 1 tot 2

Nairobi

De snelste route naar een top safaribestemming is vanaf Amsterdam naar Nairobi.  8,5 uur later zet je voet op Afrikaanse bodem en is een kort eerste slaapmutsje voor het slapen gaan en fijne start van je vakantie. Morgen wordt het een dag van vol kunst en cultuur tijdens de verkenning van de stad Nairobi.

Accommodaties

Dag 3 tot 5

Laikipia

Een verblijf op het Laikipa plateau van noord Kenia is er een om in te lijsten. Ik durf te zeggen dat dit een van de meest kleurrijke en mooiste natuurgebieden is van Kenia. De historie rijk, de uitzichten fenomenaal en de activiteiten bijzonder. Maak kennis met de familie Francombe conservatoren in hart en nieren en sinds de 60er jaren op het Laikipia Plateau. Vraag hen zeker iets te vertellen over het verleden. Een van de meest beroemde boeken over Afrika zal zich openen! 

Dag 6 tot 8

Masai Mara

Wie wil nu niet in keer in zijn leven in de beroemde Masai Mara geweest zijn? House in the Wild is een heel bijzonder re-wilding en samenwerkingsproject van de familie Wood en de lokale Maasai Community.  Gelegen in de private Enonkishu conservancy  trek je er hier op uit in je privé 4×4 Landrover, mountainbike of verken je samen met je gids te voet de overweldigende natuur. Liever alles van boven meemaken? Maak dan een onvergetelijke ballonsafari en scheer zachtjes over boomtoppen of kudde gnoes.

Dag 9 tot 11 (optioneel)

Galu Beach

Deze safarireis afsluiten met een verblijf aan het witte zandstrand van Galu Beach? Dan heb ik een heerlijk Swahili boutique resort voor je geselecteerd gelegen aan Galu Beach. Kleinschalig all inclusive resort met slechts 11 kamers en 3 familie villa’s voor mooie jubileumreizen met de hele familie. Deze exclusieve outdoor beachlodge biedt een ander soort luxe – de luxe van rust , stilte en vrijheid. 3 dagen watersporten, cultuur snuiven of heerlijk luieren aan het strand.

Dag 12 tot 13

Thuisreis

De huid weer lekker bijgebruind, de geest weer helemaal in balans? Dan is het tijd voor de thuisreis terug naar Amsterdam waar je morgenochtend omstreeks 08.00 weer voet op Nederlandse bodem zet.