De reis in vogelvlucht

De grootste safarispeeltuin van Afrika is misschien wel het Laikipia Plateau van Noord Kenia. Voor velen nog een echt safarigeheim. Hier ervaar je Afrika zoals het bedoeld is, geheel voor jezelf… Laat je verrassen door de pracht en praal van dit grillige landschap vol rivieren, bossen en uitgestrekte grasvlaktes. Verblijf in zeer kleinschalige familiegerunde safarikampen en leef je uit met alle activiteiten die op het menu staan. Flexibiliteit en genieten zijn hier twee hoofdgerechten (ook heel geschikt voor familiesafari’s). Je safari afsluiten aan de Indische Oceaan? Binnen een paar uur lig je al op het strand.

De hoogtepunten

  • Laikipia Plateau
  • Private Conservancies
  • Multi-safari-activiteiten
  • Afrika voor jezelf
  • Strandverlenging (optioneel)

Prijs

Vanaf 7.895,- per persoon
Inclusief alle vluchten, transfers en safari activiteiten.

Authentiek prijs vanaf 7.895,- per persoon, Strandverlenging 3 nachten vanaf €1.259,- per persoon
Exclusief Prijs vanaf € 10.995,- per persoon, Strandverlenging 3 nachten vanaf €1.695,- per persoon


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

9 of 12 dagen

Dag 1 tot 2

Nairobi

Het Nairobi van nu is een bruisende kosmopolitische stad waar veel te zien en te doen is. Van historie uit het koloniale verleden tot modern vertier en heerlijke keukens. Naast de gezellige bars, restaurants en art galeries, mag een bezoek aan het olifantenweeshuis van Sheldrick niet ontbreken. Start hier met het achterlaten van positieve impact en steun de weesolifantjes.

Accommodaties

Dag 3 tot 5

Laikipia Plateau

Te voet, te paard, op een mountainbike of gewoon per 4×4? De komende dagen staan in het teken van wildlife en culturele interactie. Op zoek naar de big five, sta je oog in oog met kleine dik-dik, grote troepen leeuwen en kuddes olifanten. Een ritje maken in je eigen vintage Landrover? Ook dat is mogelijk. Kies dan voor het Safari Series Camp. Meer diepgang? Breng een bezoek aan een van de vele conservation of communityprojecten en maak kennis met de kleurrijke inheemse bevolking. Safaritoerisme op het Laikipia Plateau is een blauwdruk geworden voor het hedendaagse Conservation Travel. 

Dag 6 tot 8

Matthews Range

Verder noordwaarts vind je grenzend aan het Samburu Game Reserve de Matthews Mountains. Ver weg van de bewoonde wereld maak je hier kennis met een heel puur Afrika. Het Afrika van de Samburubevolking. Ervaar hier de zogeheten ‘singingwells’. Al zingend halen warriors als een menselijke ketting het water naar boven voor hun vee. 

Neem een kijkje in het leven van de Samburubevolking, die nog geheel leven volgens aloude tradities. Breng zeker een bezoek aan het olifantenweesproject Reteti. @r.e.s.c.u.e.

De landschappen zijn magisch en de uitgestrektheid is niet te bevatten. De valleien tussen de bergen zijn het thuis van duizenden olifanten, maar ook luipaarden, kudu’s en nog veel meer diersoorten.

Dag 9 tot 12 (optioneel)

Diani Beach – Lamu Island

Wat is er nu fijner dan een vermoeiende safariweek afsluiten aan de Indische Oceaan?Even een paar dagen relaxen, chillen of een lekker tintje krijgen en de batterij weer opladen. Wil je meer actie? Er zijn hier voldoende watersportmogelijkheden op en onder water.  De kust van Kenia heeft alles, voor doeners en voor luieraars. Ik heb vast twee pareltjes voor je geselecteerd.