De reis in vogelvlucht

Een van de minst bekende safarilanden van zuidelijk Afrika en tevens een van de prettigst geprijsde safaribestemmingen. Wat is er mooier dan het beste van twee werelden met elkaar te combineren op slechts een aantal uur rijden van elkaar. Ervaar het groene hart van Afrika in het big five Liwonde National Park. Te voet, op het water en natuurlijk per open 4×4 voertuig. Deze multisafari-activiteiten maken Liwonde NP tot zo’n ongelooflijk charmant en uniek safarigebied. Een groep olifanten gadeslaan tijdens een bootsafari die zwemmend de Shire-rivier oversteken ga je nooit meer vergeten. Houd je van de vele kleurrijke vogels? Dan kun je je hart hier ophalen met ongeveer 400 verschillende soorten. Je reis afsluiten doe je op een zeer idyllische locatie aan de zuidrand van Lake Malawi met je voetjes in het zand. Sit back and relax, nippend aan een heerlijke G&T.

De hoogtepunten

  • De Big five in Liwonde NP
  • Barefoot luxury Lake Malawi
  • Cultuur en couleur locale

Prijs

Vanaf € 6.495,- per persoon


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

12 dagen

Dag 1 tot 2

Kenya Airways vlucht van Amsterdam via Nairobi naar Lilongwe 

Lilongwe is de hoofdstad van Malawi en wordt gekenmerkt door kleurrijke markten in het oude stadsdeel en strakke architectuur en mooie parken in het modernere deel van de stad. Traditie en vooruitgang komen hier prachtig samen.

Accommodatie

Een sfeervol en comfortabel boutiquehotel in een buitenwijk van de hoofdstad Lilongwe.

Dag 3 tot 6

Liwonde National Park

Liwonde National Park is onze eindbestemming van vandaag. Een van de twee big five game reserves van Malawi.  De landschappelijke route voert ons langs heuvels, kleine dorpjes en markten naar het paradijs van Malawi. Gelegen aan een prachtige open vlakte die uitmondt aan de Shire-rivier, bevindt zich het Kuthengo Camp. Het kleinschalige en authentieke tented camp is je thuishaven voor de komende dagen. Hier ga je op zoek naar het grote wild, krokodillen, nijlpaarden en ontzettend veel vogelsoorten. Het ritme van de dag verschuift. Vroeg op en vroeg naar bed, luisterend naar de geluiden van de Afrikaanse dieren.

Accommodatie

Kuthengo bestaat uit slechts 4 zeer ruime safaritenten met een prachtig uitzicht over de Afrikaanse bush.

Dag 7 tot 10

Lake Malawi

Het contrast kan bijna niet groter. Vanuit de ruige wildernis naar de idyllische oevers en heuvels van Lake Malawi. De sandalen kunnen aan en de afritsbroeken de tas in. Zon, water en strand zijn de ingrediënten de komende dagen. Geniet van het uitzicht vanaf je villa over ‘ The Lake of Stars’. Je komt er vanavond vanzelf achter waarom het deze bijnaam heeft. Dit safarigeheim móet je simpelweg zelf meemaken. Zwemmen, snorkelen, kajakken of gewoon heerlijk relaxen aan het zandstrand met een fijne cocktail. Ontspan en laat de safari-ervaringen rustig bezinken. 

Accommodatie

11 zeer ruime villa’s gebouwd op de heuvels aan Lake Malawi 

Dag 11 tot 12

Amsterdam

Na het maken van heel veel mooie nieuwe herinneringen is het vandaag alweer tijd te vertrekken. Over de weg of door de lucht terug naar de hoofdstad voor de terugvlucht via Nairobi naar Amsterdam.