De reis in vogelvlucht

Bij Zimbabwe denk je natuurlijk direct aan ‘the smoke that thunders’ oftewel Victoria Falls. Maar wat dacht je van de grote aantallen olifanten in het Hwange National park of de immense landschappelijke schoonheid van Mana Pools National park. Grenzend aan de machtige rivier Zambezi met de weelderige bosgebieden en uitgestrekte grasvlaktes, zal dit een onuitwisbare indruk achterlaten. Een reis die bol staat van genieten van de Afrikaanse natuur en verblijven in authentieke safarikampen. Safari’s te voet of per open 4×4-voertuigen, maar ook een reis vol adrenaline. Je beleeft close encounters met het grote wild of spannende outdoor-activiteiten nabij de Falls. Aan het einde van de dag zal een heerlijk slaapmutsje aan het kampvuur zeker goed smaken.

De hoogtepunten

  • Victoria Falls
  • Hwange NP
  • Olifantensnelweg
  • Mana Pools NP private concession
  • Voertuig- en wandelsafari’s

Prijs

Vanaf € 7.563,- per persoon
Inclusief alle vluchten, transfers en safari-activiteiten


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

12 dagen

Dag 1

Johannesburg

Rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Johannesburg. Bij aankomst volgt een meet & greet en een korte transfer naar het hotel. Dit is op slechts 5 minuten rijden vanaf de luchthaven. Een koud drankje om op deze reis te proosten is wel verdiend na de lange vlucht.  Laat het avontuur maar beginnen!

Accommodaties

Dag 2 – 3

Victoria Falls

Weet je al wat je allemaal wilt gaan doen de komende dagen in Victoria Falls? In deze hotspot van Zimbabwe is namelijk te veel om te zien, te ervaren, of gewoon te doen.  Natuurlijk is de basis een bezoek aan het wereldwonder, de waterval zelf.  Een wandeling in het dorp om wat extra sfeer te proeven en de lokale ondernemers te steunen, zeker een aanrader. Safari Secrets geeft je een lijst met tips; van Sunset bootcruises,  vluchten boven de waterval en diners op het spoor tot ziplinen, gorge swings of op zoek naar de neushoorns van het Zambezi NP. Wil je een sprong in het diepe maken vanaf de Victoria Falls brug? Ook dat kan natuurlijk. 

Dag 4 tot 6

Hwange National Park

Gelegen aan de oevers van Lake Nhambavale en met een prachtig uitzicht over een groot duin bos ligt jullie sfeervolle eco-lodge. Maak hier kennis met de duurzaamheidsprojecten van de lokale communitie’s die een ontzettend belangrijke rol vervullen in het behoud van dit ongerepte natuurgebied. Maar natuurlijk ben je hier ook om te genieten van de vele talrijke outdoor activiteiten. Hier kun je de eerste snorkeltrip maken, kayaken of even lekker kite-surfen. Een rustig boottochtje maken bij de ondergaande zon met een koud wijntje of biertje maakt de dag natuurlijk helemaal af. 

Dag 7 – 8

Mana Pools

Het Mana Pools National Park, gelegen in Zimbabwe, is een juweel van biodiversiteit en landschappelijke schoonheid. Van uitgestrekte rivieroeverbossen langs de Zambezi tot beboste heuvels en open grasvlaktes, het park biedt diverse habitats. De majestueuze Zambezi-rivier, die de levensader vormt, trekt een overvloed aan wilde dieren aan. Van dichtbij bewonder je buffels, olifanten, leeuwen en wilde honden die hier jagen op de open savannes. Geniet van ochtend- en middag-gamedrives of maak een wandelsafari onder begeleiding van een gewapende gids. Met een beetje geluk kun je in de schaduw van oude mahoniebomen het typische gedrag van olifanten staand op hun achterpoten gadeslaan. Voor velen is Mana Pools een paradijs in de Afrikaanse wildernis.

Dag 9 – 10

Mana Pools

Een transfer door het park brengt jullie vandaag naar een andere regio van Mana Pools. Gelegen in de schaduw van een bosrijk gebied, uitkijkend over een afgelegen waterdrinkplaats, is dit eco-luxury safarikamp een echt safarigeheim van Zimbabwe. De acht uiterst comfortabele tented suites bieden veel privacy en geweldige uitzichten over de pan. Niets mooiers dan ‘s morgens vanuit je bed het wild gadeslaan op weg naar een eerste dorstlesser. Ga mee op een wandelsafari en maak kennis met de sporen, de geuren en de signalen uit de bush. De topgidsen uit Zimbabwe zullen zorgen voor een echte ‘once in a lifetime’-ervaring!  

Dag 13 – 14

Thuisreis

Aan al het moois komt helaas een einde. Na een laatste ochtendsafari nemen jullie afscheid van dit geweldig park en staat de thuisreis op de rol. Een Cessna-vlucht brengt jullie terug naar de hoofdstad Harare, waar vanavond de vlucht naar Amsterdam vertrekt. Morgenochtend zet je weer voet op Nederlandse bodem.