De reis in vogelvlucht

Slapen onder canvas in zeer authentieke safarikampen, vliegen over het magische landschap van Kenia en kennismaken met de Maasai-cultuur. Dit alles maakt deze reis onvergetelijk voor wie van een echte klassieke safari houdt. Tijdens deze fly-in-safari maak je kennis met drie iconische safariparken van Kenia. Eerst Nairobi National Park met de skyline van de stad op de achtergrond tijdens je middag-gamedrive. Vervolgens het Amboseli National Park met de grote olifantenpopulatie en natuurlijk die beroemde Kilimanjaro op de achtergrond. En tot slot ervaar je van dichtbij op het exclusieve Laikipia Plateau het echte Nature Conservation Travel van het Ol Pejeta Conservancy.

De hoogtepunten

  • Authentieke tented camps
  • Nairobi National Park
  • Iconisch Amboseli
  • Ol Pejeta Conservation Safari

Prijs

Vanaf € 6.490,- per persoon
Inclusief alle vluchten, transfers en safari activiteiten


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

10 dagen

Dag 1 – 2

Nairobi National Park

Een rechtstreekse vlucht van Amsterdam naar Nairobi brengt je in acht uur naar een van de meest bekende safarilanden van Afrika. Jullie eerste dag in de Afrikaanse bush is best een beetje surrealistisch, als je bedenkt dat al aan de rand van de hoofdstad een heus big five natuurreservaat ligt. Vanmiddag een eerste gamedrive waarbij je met een beetje geluk een mooie foto maakt van groot wild. Op de achtergrond de wolkenkrabbers van de stad. Vanavond tijdens pre-dinner drinks bij het kampvuur kun je je eerste safariverhalen delen. 

Accommodaties

Dag 3 – 5

Amboseli Selenkay

Per Cessna-lijnvlucht maak je de eerste panoramavlucht boven het uitgestrekte landschap op weg naar het Amboseli National Park. Hier in de Selenkay Conservancy is het drie dagen privé genieten van een echt safarigeheim vol verrassingen en zonder andere toeristen. Het Porini Amboseli tented camp is een eco-vriendelijk kamp dat zich toelegt op het minimaliseren van haar ecologische voetafdruk. Daarnaast onderhoudt het kamp nauwe banden met de lokale Maasai-community waardoor als je gast kennismaakt met de rijke cultuur en historie van deze bevolkingsgroep. 

Dag 6 – 8

Ol Pejeta Game Reserve

Wie weleens naar wildlife-tv-zenders kijkt, heeft vast van Ol Pejeta op het Laikipia Plateau gehoord. Bewust of onbewust. Een succesverhaal op het gebied van natuur- en wildlife conservation. Dit is het grootste beschermde natuurreservaat van Oost-Afrika voor de met uitsterven bedreigde zwarte neushoorn. Naast natuurlijk de big five-safari’s adviseer ik je een aantal speciale projecten te bezoeken of zelf te ervaren. De lion-tracking bijvoorbeeld, of de ‘sniffer dogs’ van de antistroperijbrigade. Er is een chimpansee-opvangcentrum en je kunt meer leren over het verhaal achter Barak, de geheel blinde zwarte neushoorn. Up close met de mascotte van het neushoornbeschermingsprogramma. 

Dag 9 – 10

Thuisreis

Een laatste ochtendsafari voordat je vandaag met een Cessna terugvliegt naar de hoofdstad. Vanavond is het vertrek van Nairobi naar Amsterdam waar morgenochtend vroeg misschien wel een warm welkom wacht met vrienden of familie.