De reis in vogelvlucht

Een klassieke reis die bij iedere safarireiziger hoog op het verlanglijstje staat. Wie wil nu niet en de machtige Victoria Falls van dichtbij aanschouwen en de beroemde Okavango Delta vanaf het water en land ontdekken? Je verblijft in iconische hotels en klassieke tented camps. Kronkelende waterweggetjes, palmeilanden en prachtige lagunes liggen te wachten. Vanaf het water bewonder je leeuwen, olifanten en talloze andere diersoorten van heel dichtbij. Botswana staat bekend om een exclusieve safari-ervaring, de regering heeft hier al in de jaren 60 besloten zo min mogelijk druk op natuur en het wildlife na te streven. Hierdoor heb je in de Okavango Delta vaak Afrika geheel voor jezelf. Geniet, ervaar en beleef.

De hoogtepunten

  • Mighty Victoria Falls
  • High tea met uitzicht op de Falls
  • Moremi Game Reserve
  • Okavango Delta
  • Mokoro silent safari

Prijs

Vanaf € 6.998,- per persoon
Inclusief alle vluchten, transfers en safari-activiteiten


Prijzen zijn indicatief en kunnen afwijken vanwege het seizoen, de beschikbaarheid, het tijdstip van boeken, persoonlijke voorkeur en schommelingen in de wisselkoers. De hier getoonde prijs is gebaseerd op het laagseizoen en de voordeligste boekingsklasse van vluchten.


Aantal dagen

11 dagen

Dag 1

Heenreis

Een vlucht van Amsterdam via Nairobi naar Victoria Falls. Helaas zijn er geen rechtstreekse vluchten mogelijk naar Botswana.

Dag 2 – 3

Victoria Falls

De entree in de Grande Dame – het Victoria Falls hotel – is al bijzonder. Je waant je direct in reeds lang vervlogen tijden uit het koloniale verleden. De klassieke Victoriaanse inrichting, de persoonlijke service en natuurlijk het uitzicht op de Victoria Falls vanuit de achtertuin zijn ronduit geweldig. Victoria Falls heet jullie van harte welkom in Afrika. Geniet van alle activiteiten die deze hotspot te bieden heeft. Een high tea in het hotel mag zeker niet ontbreken. Een bezoek aan waterval Mosy-oa-Tunia, een waar wereldwonder, is vanzelfsprekend. Je wandelt hier vanuit het hotel zo naar toe. 

Accommodaties

Dag 4 -5

Chobe Game Reserve

Het is olifantentijd, want vandaag na het ontbijt vertrek je voor een transfer naar het beroemde Chobe National Park in Botswana. Het park staat bekend om zijn grote diversiteit aan wilde dieren en uitgestrekte uiterwaarden. Het park herbergt ‘s werelds grootste olifantenpopulatie van Afrika maar natuurlijk is er veel meer te zien dan olifanten. De Chobe-rivier trekt een overvloed aan dieren aan en er is niets mooiers dan het grote wild gadeslaan vanaf een bootsafari op de rivier. Een heerlijk safarigebied voor echte natuurliefhebbers.  

Dag 6 – 7

Moremi Game Reserve

Laag scherend over de Delta kijk je je ogen uit voordat het Cessna-vliegtuig haar ronkende motor uitzet op de airstrip. Het Moremi Game Reserve staat bekend om haar hoge concentratie roofdieren. Soms liggen de leeuwen te snoozen aan de rand van de grasbaan. Dit is het echte Afrika! Tijdens gamedrives of boottochten kun je zomaar wilde honden tegenkomen die een waterbok besluipen. De dagen worden steevast afgesloten met een sundowner tijdens een prachtige zonsondergang. Het knorren van nijlpaarden die de rust verstoren, ja dat hoort er nu eenmaal bij.   

Dag 8 – 9

Okavango Delta

Een Cessna vliegt jullie vandaag diep Botswana’s Okavango Delta in, onlangs uitgeroepen tot werelderfgoed. Het is ‘s werelds grootste binnenlandse delta en vormt een doolhof van diepe lagunes, grote meren en kronkelende waterwegen. Natuurlijk maak je hier een mooie ‘silent safari’ in je varende mokoro. De pooler aan het roer laat je de details van de Delta zien. Jullie thuisbasis? Een uniek en exclusief Afrikaans safarikamp op het afgelegen Nxaragha-eiland. Deze verborgen schat in het hart van de permanente Delta zorgt het gehele jaar voor een ongeëvenaarde waterwilderniservaring. De natuur stelt hier zelden teleur.  

Dag 13 – 14

Thuisreis

Een laatste Cessna-vlucht over de Delta terug naar Maun. Misschien toch nog wat olifanten vanuit de lucht bewonderen voordat je afscheid neemt van Botswana. Vanmiddag volgt een vlucht van Maun via Johannesburg naar Amsterdam, waar je morgen weer voet op Nederlandse bodem zet.